Coronavirus in Nederland
Heeft u corona klachten? Ga dan NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe maar neem TELEFONISCH contact op met de huisarts of huisartsenpost. Voor een Corona-test belt u 0800 – 1202. Voor algemene vragen over Corona belt u het landelijk informatienummer: 0800 - 1351. Lees verder >

de griepprik

Het is weer tijd voor de griepprik!
In oktober en november krijgen zo’n 6 miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Ook in 2020 kunt u de griepprik bij uw huisarts halen.

Waarom een griepprik?
Griep kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als u diabetes, een hart­, long­ of nierziekte of een verminderde weerstand heeft. Of als u 60 jaar of ouder bent. De griepprik is de beste manier om u tegen griep te beschermen. Ook als u zich nu gezond voelt.
Kijk voor meer informatie op https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/uitnodiging

Griepprik en Corona (COVID-19)
De griepprik biedt bescherming tegen griep. De griepprik beschermt niet tegen andere virussen, zoals het coronavirus. Er is geen bewijs dat mensen die de griepprik hebben gehad vatbaarder zijn voor het nieuwe coronavirus of juist minder snel corona kunnen krijgen. Tijdens het vaccinatiespreekuur houden de huisartsenpraktijken natuurlijk rekening met de coronamaatregelen. U kunt de griepprik daardoor veilig halen.
Meer informatie: https://www.rivm.nl/griep-griepprik/griepprik/griepprik-en-covid-19 of informeer bij uw huisarts.

Informatie video
Bekijk ook de informatievideo van het RIVM: ‘Hoe werkt de griepprik’
https://www.rovid.nl/rivm/aco/2018/rivm-aco-20180815-id2gslaj8-web-hd.mp4

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST