Coronavirus in Nederland
Heeft u corona klachten? Ga dan NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe maar neem TELEFONISCH contact op met de huisarts of huisartsenpost. Voor een Corona-test belt u 0800 – 1202. Voor algemene vragen over Corona belt u het landelijk informatienummer: 0800 - 1351. Lees verder >

Praktijkhouder gevraagd in Biggekerke

Op het Zeeuwse eiland Walcheren zoeken we een zelfstandige huisarts om praktijkhouder te worden van wat nu een solopraktijk is. Wij zoeken opvolging in verband met het beoogde vertrek van de huidige huisarts.

Bekijk interviews Huisarts in Zeeland (6)

Praktijkgegevens

  • AdresMartinus Nijhoffstraat 3, 4373 BC Biggekerke

Het betreft een kleinschalig, goedlopende en goed georganiseerde praktijk met aandacht voor persoonlijke benadering van de patiënt. De praktijk is gevestigd in een eigen praktijkpand in het dorp. De overdracht kan al binnen 6 maanden plaatsvinden.

Er is een goede mogelijkheid om nauwer te gaan samenwerken met de huisarts in het nabijgelegen Koudekerke, waar een medisch centrum gevestigd is.

Praktijkbeschrijving

De praktijk is een solopraktijk zonder verloskunde of apotheek, gelegen in het dorp Biggekerke op Walcheren. Het praktijkgebied strekt zich uit over Biggekerke en omstreken. Een aantal patiënten woont rondom het dorp op het platteland. De praktijk is een erkend opleidingsbedrijf voor doktersassistentes, en is sinds eind 2019 geaccrediteerd bij het NPA.

De praktijk is gelegen in een populaire vakantieregio, waardoor het werk extra dynamisch wordt door de vele passanten die onze praktijk bezoeken. Meer informatie kunt u lezen in de deze volledige vacature

 

Praktijkkenmerken
De praktijk bevindt zich in een woonwijk aan de rand van het dorp, via bewegwijzering makkelijk te vinden. Er is parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Op de begane grond bevinden zich de receptie, de spreekkamer en onderzoekskamer van de arts en de wachtkamer. Er is een toilet en een garderobe. Op de bovenverdieping bevinden twee spreekkamers (waarvan in 1 het medisch archief aanwezig is)  en een pantry, die gebruikt wordt als koffieruimte. Tevens wordt de zolderruimte gebruikt voor opslag.

De praktijk is goed geoutilleerd met modern instrumentarium. Er zijn goede onderzoeksbanken en op elke spreekkamer is goede medische verlichting. De praktijk bezit naast de gebruikelijke diagnostische apparatuur een ECG apparaat, een autoclaaf, een spirometer, een ambulante bloeddrukmeter en een uitstekende koffiezetmachine.
De AED hangt in het dorpshuis 5 minuten vanaf de praktijk.

In de praktijk wordt gewerkt met Pro-Medico. Sinds 2018 loopt alle telefonie via een Voip-telefonie systeem.

De praktijk biedt zorg aan ca. 1.450 patiënten, grotendeels plattelandsbewoners. Daarnaast zijn er zeker in de zomermaanden veel passanten.
Diabetes en CVRM zijn als ketenzorg ingericht.

Personeel
Het personeelsteam is klein en overzichtelijk. Naast een voltijd doktersassistente in loondienst en een praktijkondersteuner Somatiek  is er een doktersassistente in opleiding en een POH-GGZ op de praktijk werkzam. Vanuit de regionale huisartsencoöperatie is er een praktijkmanager beschikbaar gesteld.

Overige kenmerken
De praktijk maakt deel uit van de Veersche Huisartsengroep, een groep huisartsen die elkaar zowel vakinhoudelijk als logistiek steunt zodat optimale patiëntenzorg gewaarborgd blijft.

Voor vakanties en vrije middagen heeft de praktijk een waarneemregeling met huisartsenpraktijk Westzorg te Koudekerke, huisartsen Gulam en Hokken.
De ANW-diensten zijn ondergebracht bij de Huisartsenpost Zeeland, in het Admiraal de Ruiter Ziekenhuis te Vlissingen.

De samenwerking met de collegae in de regio is in ontwikkeling, en vanuit de regionale huisartsencoöperatie ZHCO is er veel ondersteuning, onder andere op  facilitair gebied.

De praktijk biedt zich als leerbedrijf aan voor doktersassistenten vanuit het regionale opleidingscentrum.

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST