De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie is gefuseerd met PeriScaldes. Een nieuwe website is op komst!
Kijk tot die tijd op www.periscaldes.nl voor de meest recente informatie. Lees verder >

De centrumcoördinator Kerngezond stelt zich voor

Een nieuw gezicht

Even voorstellen: Sylvie Bertijn, centrumcoördinator voor de Kerngezond-centra in Vlissingen

Ik ben Sylvie Bertijn en per 1 december gestart als centrumcoördinator voor kerngezond in Vlissingen. De stad waar ik woon en waar ik vol enthousiasme wil bijdragen aan het realiseren van drie Kerngezond-centra waarin professionals uit de zorg en het sociaal domein gaan samenwerken.

“Ik ben opgeleid als bedrijfskundige en organisatiecoach en heb de afgelopen 4,5 jaar gewerkt bij Tragel, gehandicaptenzorg in Zeeuws-Vlaanderen. Als organisatieontwikkelaar heb ik de organisatie begeleid op weg naar zelforganisatie. Daarbij heb ik teams en professionals gecoacht om eigen regie te pakken en verbinding te maken met alle betrokkenen rondom de cliënt. De vernieuwing in het concept Kerngezond en de verbinding die de centrumcoördinator daarbij gaat creëren, waren voor mij de belangrijkste redenen om te solliciteren”.

Mijn rol binnen Kerngezond

“In deze rol ga ik de samenwerking tussen de deelnemende partijen stimuleren en vormgeven. In eerste instantie door de voorstellen die nu zijn gepresenteerd te begeleiden. Maar vanuit het contact dat ik dagelijks heb met alle professionals, wil ik ook bestaande samenwerkingen verbreden en verbeteren en nieuwe verbindingen leggen waar dat vanuit de zorg- en ondersteuningsvraag van inwoners nodig is.”

“In de eerste ontmoetingen met deelnemers proef ik dat er zoveel meer mogelijk is als we de kennis en kunde verbinden die aanwezig is binnen Vlissingen. En, dat we daarmee de bevolking echt gezonder kunnen maken. Als centrumcoördinator wil ik deze energie gaan omzetten in concrete samenwerkingprocessen, zorg- en ondersteuningspaden en programma’s gericht op de gezondheid van de inwoners. En ik wil ervoor zorgen dat de professionals elkaar steeds beter gaan vinden, om ook zelf nieuwe stappen te zetten op weg naar een gezonder Vlissingen”.

“Ik kijk er nu al naar uit dat dit binnenkort samenkomt in de drie te realiseren Kerngezond-centra en dat de juiste zorg en ondersteuning zo voor alle bewoners van Vlissingen direct te bereiken is”.

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST