De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie is gefuseerd met PeriScaldes. Een nieuwe website is op komst!
Kijk tot die tijd op www.periscaldes.nl voor de meest recente informatie. Lees verder >

DIGITALISERING

Hoe verloopt de digitale triage in Axel?
In juni begon de praktijk van Yuri Samandar in Axel als eerste huisartsenpraktijk in Zeeland met het toepassen van digitale triage. Een triage door middel van het invullen van een online formulier, als aanvulling op het spreekuur. Inmiddels hebben zijn praktijk en patiënten er bijna drie maanden ervaring mee opgedaan. Hoe bevalt het eigenlijk?

Samandar: “Heel goed wel! Patiënten geven netjes antwoord op de vragen die ze krijgen. Vaak voegen ze ook een fotootje toe, van een plekje op de arm bijvoorbeeld. Het is vooral het gemak waar mensen gebruik van willen maken. Ze hoeven niet voor iedere vraag of klacht direct naar de praktijk te komen; ze krijgen netjes antwoord. Het is een extra toegang tot onze zorg waarvan zeker gebruik wordt gemaakt.”

Niet alleen de patiënten merken de voordelen. Ook de praktijk kan nu al merken wat de digitale triage oplevert. “Dagelijks maken zo’n 50 patiënten er gebruik van en scheelt het ons 100 consulten per maand.”

Aandacht schenken
Het is niet zo, dat er geen aandacht meer is voor deze patiënten. Samandar: “Service vinden we erg belangrijk. Wij bellen dan ook altijd indien dat gewenst is. ”
Het gaat allemaal nog niet vanzelf. “Er is een handleiding gemaakt voor onze artsen. Ik merk dat ik er nog wel aan moet blijven trekken bij mijn collega’s dat zij patiënten op de digitale triage attenderen. Gezien onze drukte is een paar procent minder mensen in de wachtkamer al super”, aldus Samandar.

CZ begeleidt een traject naar (meer) digitalisering. Meer weten? Neem contact op met Jorien Esser.
Lees de motivatie van Yuri Samandar nog eens terug in Nieuwsflits nummer 6.

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST