De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie is gefuseerd met PeriScaldes. Een nieuwe website is op komst!
Kijk tot die tijd op www.periscaldes.nl voor de meest recente informatie. Lees verder >

Meer mogelijk met digitaal

DIGITALISERING

Meer mogelijk met digitaal
Digitalisering is absolute noodzaak voor een toekomstbestendige huisartsenzorg in Zeeland. De Nieuwsflits meldt de laatste ontwikkelingen. Zoals over het meedenkconsult.

Jorien Esser, programmamanager Zorginnovatie CZ, inspireerde inmiddels 10 Zeeuwse praktijken met een dialoog over hoe we digitaal werken nog meer en beter in onze huisartsenpraktijken in kunnen gaan zetten. Ze gaf hierbij voorbeelden wat een digitalisering van de werkwijze in kan houden en, belangrijker, wat het oplevert. “En vooral dat laatste blijkt in de praktijk vaak nog niet zo helder. Digitaal schept zoveel meer kansen en mogelijkheden.”

Meedenkconsult
Het meedenkconsult is zo’n kans. Ruim 150 huisartsen van het Prisma-netwerk gaan van start met een digitale toepassing van Siilo waarmee huisartsen makkelijk een casus voorleggen aan medisch specialisten, zonder de patiënt zelf meteen te moeten doorsturen.
Patiëntgegevens zijn geanonimiseerd en foto’s kunnen eenvoudig worden bewerkt om bijvoorbeeld met pijlen specifieke details aan te wijzen. Vanzelfsprekend is de app goed beveiligd.
Hoe dit werkt, leest u hier op de site van CZ, die onlangs ook deze video over de digitale toepassing deelde op social media.

Digital Q&A
Er heersen veel vragen over innoveren en digitalisering binnen onze huisartsenpraktijken. Daarom starten we met de Digital Q&A: u stelt een vraag, hier leest u het antwoord. Zo staan we u met raad en daad graag bij. Innoveren en digitaliseren hoef je niet alleen te doen. We trappen af met een veelvoorkomende vraag:

‘Onze patiënten kunnen met ons beeldbellen,  is dat voldoende?’
Het is al heel goed dat beeldbellen mogelijk is in uw praktijk. Het is zeker fijn, want het is plaatsonafhankelijk: de patiënt hoeft niet van huis en kan ongeacht waar die is, contact hebben met de assistent of huisarts. Bedenk wel dat het ook juist een hobbel kan zijn voor de patiënt. De huisarts komt wél letterlijk de woonkamer in.
Daarnaast is het ook niet sneller dan een e-consult of chat, waardoor je je eigen capaciteit alsnog niet efficiënter inzet dan je al doet. Ons advies? Combineer beeldbellen met andere digitale toepassingen, er is heel veel mogelijk.

Stel uw vraag!
We horen graag wat leeft in het werkveld. Vragen over innovatie binnen de huisartsenpraktijk, daar spelen we graag op in. Stel deze daarom aan de redactie: redactienieuwsflits@studiokolibrie.nl U krijgt dan altijd antwoord en wie weet behandelen we de vraag in de volgende Nieuwsflits.

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST