De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie is gefuseerd met PeriScaldes. Een nieuwe website is op komst!
Kijk tot die tijd op www.periscaldes.nl voor de meest recente informatie. Lees verder >

Op tijd aan de bak voor het pensioen

Op tijd aan de bak voor het pensioen
Bij de een is het zo geregeld, de ander is er meer dan een jaar mee bezig: wie volgt de praktijk op als de huisarts met pensioen gaat? Er komt heel wat kijken bij het overdragen van een huisartsenpraktijk. Om huisartsen die in de buurt komen van de pensioengerechtigde leeftijd te helpen, is het TOP-team opgezet. TOP staat voor Tijdige Overdracht Planning en voormalig huisartsen Frank van den Berg en Roel Ubels vormen dit TOP-team.

57+’ers
Momenteel zijn er zo’n 70 huisartsen in Zeeland die 57 jaar of ouder zijn. Zorgverzekeraar CZ informeert bij deze huisartsen of ze open staan voor een gesprek met twee ervaringsdeskundigen op het gebied van praktijktopvolging. CZ wil vooral het gesprek op gang brengen en huisartsen al in een vroeg stadium na laten denken over hun opvolging. Door erover te praten met twee huisartsen die hetzelfde proces hebben doorgemaakt, kan het rust geven en juist helpen om de opvolging goed voor te bereiden. In Zeeland zijn relatief veel solo-praktijken en hiervoor zijn opvolgers minder goed te vinden. Een samenwerkingsverband opzetten, in plaats van gezamenlijke praktijkvoering is zo’n oplossing dat tijdens het gesprek met Frank van de Berg of Roel Ubels naar voren kan komen. Maar het is bovenal maatwerk, er is niet één en dezelfde oplossing voor iedere praktijkopvolging.

Van den Berg en Ubels gaan het gesprek open in. Maar ze hebben wel een aantal onderwerpen die ze benoemd willen hebben in het gesprek. Alleen dan is het waardevol omdat alle facetten aan bod komen waar over nagedacht moet worden bij een praktijkopvolging.
Wilt u een dergelijk gesprek voeren, neem dan contact op met Frank van den Berg, frankvdb@zeelandnet.nl, 06-25044922.

 

 

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST