Coronavirus in Nederland
Heeft u corona klachten? Ga dan NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe maar neem TELEFONISCH contact op met de huisarts of huisartsenpost. Voor een Corona-test belt u 0800 – 1202. Voor algemene vragen over Corona belt u het landelijk informatienummer: 0800 - 1351. Lees verder >

Spoed EPD beeldbellen arts

Open de link: Spoed EPD Beeldbellen arts

Beeldbellen voor de arts, vanuit VIPlive (Topicus)

  1. Open het NAW veld in een openstaande oproep, om het telefoonnummer van de patiënt op te zoeken. Bel de patiënt. Klik op de patiëntgegevens links in het scherm om die open te klappen (zie blauwe pijl):
  2. Als in  het gesprek blijkt dat het prettig is om de patiënt te zien, klikt de arts op het  beeldbel-icoontje (achter het telefoonnummer van de patiënt):
  3. Er verschijnt een pop-up om het beeldbellen te kunnen starten. Hier kun je kiezen uit het bekende 06-nummer of de optie Anders, mocht de patiënt via een ander 06-nummer willen beeldbellen. Op de werkplek is geen camera of microfoon aangesloten. Het gesprek blijft dus plaats vinden via de telefoon.
  4. Klik op ‘start beeldbellen’. Er opent een nieuw scherm, met de melding dat er geen camera of microfoon gevonden is. Kies in dit scherm voor “Continue without divices”. Je komt in de beeldbel-omgeving, zoals hieronder. Op dit moment is de patiënt nog niet aanwezig.
  5. De patiënt ontvangt intussen een SMS van ‘Spoedpost’ met het volgende bericht: “Verzoek tot videobellen.: https://viplive.wherby.com/spoedpost…” (Voor ieder beeldbelgesprek wordt een unieke link gegenereerd, waarvan het eerste deel altijd gelijk is, zoals in dit voorbeeldbericht.) De patiënt klikt op de link en komt in een whereby.com omgeving
  6. De patient kiest hier
   1. de camera die hij wil gebruiken.
   2. De microfoon staat standaard uit. Dit zo laten, omdat het geluid immers al via de telefoonvervinding loopt.
   3. De patient kiest “Join meeting”
   4. Hierna moet de patient nogmaals zijn camera aanzetten. Wisselen van camera kan eenvoudig met het wissel-symbooltje van de telefoon.
   5. Afsluiten van het beeldbelgesprek kan doormiddel van het sluiten van het venster.
(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST