Coronavirus in Nederland
Heeft u corona klachten? Ga dan NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe maar neem TELEFONISCH contact op met de huisarts of huisartsenpost. Voor een Corona-test belt u 0800 – 1202. Voor algemene vragen over Corona belt u het landelijk informatienummer: 0800 - 1351. Lees verder >

Nieuws

 

 

 

 

 

Zeeuws Kamerlid bezoekt Walchers Zorgknooppunt
Werkbezoek Tweede Kamerlid Jacqueline van den Hil in het teken van toekomstbestendige huisartsenzorg in Zeeland

Op maandagmorgen 12 juli brengt Zeeuws Tweede Kamerlid Jacqueline van den Hil (VVD) een werkbezoek aan het Walchers Zorgknooppunt. Daar bezoekt zij de huisartsenpost (HAP), het project ‘Vakantiedokter’ en huisartsenpraktijk ‘De Dolfijn’. Het bezoek staat in het teken van het oplopende huisartsentekort en toekomstbestendige huisartsenzorg in Zeeland.

“In heel Nederland is een huisartsentekort, daarbij wordt de periferie hard getroffen. Het probleem in Zeeland is dat de aanwas van nieuwe huisartsen niet matcht met het aantal vertrekkende huisartsen.” aldus Arjan Roest, voorzitter van de Commissie Opvolging en Vestiging van de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCo).

Het project vakantiedokter is één van de initiatieven om meer huisartsen naar Zeeland te halen. Het is een laagdrempelige manier voor toekomstige Zeeuwse huisartsen om kennis te maken met Zeeland. In een periode van 8 weken maken 8 waarnemend huisartsen kennis met de provincie door werk en vakantie te combineren; de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie (ZHCo) zorgt in samenwerking met de Provincie Zeeland, voor een woning voor de huisarts en diens gezin, en de huisarts werkt voor toeristen op Walcheren die huisartsenzorg nodig hebben.

De praktijk vakantiedokters is gevestigd in Het Walchers zorgknooppunt waar ook de HAP gevestigd is. Het nieuwe gezondheidscentrum wordt gezien als de toekomst voor gezondheidszorg. Nieuwe, jonge artsen zoeken steeds meer de samenwerking en willen geen eenmanspraktijk. Clustering van zorg is een toekomstbestendige oplossing.

Volgens de interim directeur van de ZHCo, Bas Rikken, vereist een toekomstbestendige huisartsenzorg in Zeeland een nauwe samenwerking. “De toekomst van de huisartsenzorg vraag om één sterke organisatie, die dat organiseert en ondersteunt. Daar wordt nu hard aan gewerkt. Zo krijgen patiënten de best mogelijke zorg en de huisartsen ondersteuning daarbij” aldus Rikken. Tijdens haar bezoek gaat Jacqueline van den Hil in gesprek met een afvaardiging van de ZHCo, vakantiedokter Willemijn Maarleveld en praktijk houdend huisarts Christine Greeven.

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST