Coronavirus in Nederland
Heeft u corona klachten? Ga dan NIET naar de huisarts of huisartsenpost toe maar neem TELEFONISCH contact op met de huisarts of huisartsenpost. Voor een Corona-test belt u 0800 – 1202. Voor algemene vragen over Corona belt u het landelijk informatienummer: 0800 - 1351. Lees verder >

Nieuws

Corona-virus (COVID-19)

Vanwege de wereldwijde corona uitbraak werken we met een apart luchtwegspreekuur voor mensen met (verdenking van) corona.

 

Hieronder vindt u informatie over:
– Telefonische bereikbaarheid van de huisartsenpost
-Opvolging en vestiging van huisartsen in Zeeland.
-Werken volgens kwaliteitseisen

Telefonische bereikbaarheid huisartsenpost
Als u 0900-nummers op uw telefoontoestel heeft geblokkeerd, betekent dit dat u ook de huisartsenpost telefonisch niet kunt bereiken. Via de klantenservice van uw telefonie-aanbieder (bijv KPN) kunt u een keuze maken tussen 0900 nummers die u wel of niet wilt blokkeren, waaronder spoednummers.Graag uw aandacht hiervoor!

Opvolging en vestiging van huisartsen in Zeeland
De landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie en Nucleus Zorg (Zeeuws Vlaanderen) zijn een campagne begonnen om beginnende huisartsen over te halen zich de kustprovincie te vestigen. De campagne is gericht op huisartsen in Nederland én België. In  Zeeland is een wervingsactie voor huisartsen van start gegaan. Er zijn filmfragmenten gemaakt van jonge huisartsen die zich in Zeeland hebben gevestigd. Er bestaat een partnerprogramma voor de vaak hoogopgeleide partner van de huisarts. De komende jaren gaan veel huisartsen met pensioen en de huidige Zeeuwse artsen voorzien problemen met de overname van hun praktijken. Te afgelegen, te solistisch, te klein en geen werk voor meeverhuizende hoogopgeleide partners, zo luiden de bezwaren.  Zeeland heeft echter veel te bieden op het gebied van werken en wonen, vinden de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie, NucleusZorg en LHV Huisartsenkring Zeeland. Met termen als rust, ruimte, zee, strand, natuur en heus ook culturele activiteiten dichtbij willen de Zeeuwse huisartsen hun Nederlandse én Belgische collega’s naar Zeeland halen. Kijk voor meer informatie op de website ‘huisarts-in-Zeeland‘.

Werken volgens kwaliteitseisen
Uit ons kwaliteitscertificaat blijkt dat de 3 huisartsenposten voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. 
Dit betekent dat men als artsen en medewerkers binnen de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie kwaliteit van zorg levert;
de cliënt centraal stelt, de zaken intern goed op orde heeft, betrouwbare resultaten kan presenteren en voortdurend
werkt aan verbeteren van zorg- en dienstverlening. De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie kiest voor NHG-praktijkaccreditering (NPA)
als instrument voor de verbetering, borging en bevestiging van de kwaliteit in de huisartsenpraktijk.
Het kwaliteitscertificaat van NPA is ontvangen in augustus 2018 en in juni 2019 hebben we het certificaat weer voor een jaar ontvangen.

(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST