De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie is gefuseerd met PeriScaldes. Een nieuwe website is op komst!
Kijk tot die tijd op www.periscaldes.nl voor de meest recente informatie. Lees verder >

Huisarts Mattijs Bordui: “We zijn een innovatieve praktijk met oog voor de menselijke maat”

Er gebeuren mooie dingen in Vlissingen. Huisarts Mattijs Bordui is in zijn praktijk altijd op zoek naar innovatieve samenwerkingsverbanden en nieuwe ontwikkelingen om bij aan te haken. Daarom kan hij wel wat versterking van zijn team gebruiken.

Mattijs keerde twintig jaar geleden terug naar Zeeland. “Na mijn studie in Leiden en opleiding tot huisarts in Rotterdam, trokken mijn roots. Deze praktijk in Vlissingen kon ik overnemen. Het is een solopraktijk, maar we werken binnen dit gezondheidscentrum nauw samen.” Het pand aan de Govert Flincklaan waarin de praktijk van Mattijs is gevestigd, heeft echt alles te bieden als het gaat om zorg. Op de begane grond zit een apotheek en zijn nog twee andere huisartsenpraktijken gevestigd. Op de eerste verdieping zit een fysiotherapeut, een diëtist, podotherapeut en een verloskundigenpraktijk. Verder houden de buurtteams van maatschappelijk werk er kantoor en twee wijkteams van de thuiszorg.

Onderling is er veel contact, vertelt Mattijs. “We lunchen altijd samen – in de zomer heerlijk buiten. Er zijn af en toe borrels en twee keer per jaar gaan we met z’n allen uit eten. Elke dag zijn er zo’n twintig mensen aanwezig; dat geeft een mooie dynamiek en de lijnen zijn kort. Wij hebben als huisartsen heel bewust onze eigen solopraktijk gehouden. Zo behouden we de menselijke maat. Wij kennen de patiënt en de patiënt kent ons. Zelf heb ik twee eigen assistentes en voor de drie huisartsen werken hier in totaal zes praktijkondersteuners. Zij zijn gespecialiseerd in somatiek, ggz en ouderenzorg.”

De geaccrediteerde praktijk van Mattijs is ‘koploper’ van zorgverzekeraar CZ. “Dat houdt in dat wij vooroplopen in digitalisering. Zo kunnen wij in andere LSP-dossiers kijken en doen we mee aan een pilot spreekuurassistent, waar patiënten online hun vraag kunnen stellen. Verder zijn wij een Kerngezond-centrum: een nauwe samenwerking tussen ziekenhuis Adrz, ggz-instelling Emergis, het revalidatiecentrum, de jeugdzorg, thuiszorg en maatschappelijk werk. Op die manier hopen we dat mensen in de toekomst één aanspreekpunt hebben voor hun fysieke en mentale gezondheid. Verder zetten we vol in op vroegsignalering en preventie.”

Mattijs heeft zijn handen vol aan zijn patiënten en alle samenwerkingsverbanden, waar hij veel energie in steekt. “Daarom zoek ik versterking. Er zijn legio opties: je kunt hier als waarnemer aan de slag, associëren met mij, maar ook als vierde huisarts een hele of halve praktijk starten. Kom op gesprek! Dan vertel ik graag meer over de vele ontwikkelingen in de praktijk, de fijne sfeer en ons gevarieerde patiëntenbestand.”

Huisartsenpraktijk M. Bordui

Govert Flincklaan 51

4383 WB Vlissingen

habordui@zeelandnet.nl

06 10 90 98 33

Terug naar overzicht
(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST