De Zeeuwse Huisartsen Coöperatie is gefuseerd met PeriScaldes. Een nieuwe website is op komst!
Kijk tot die tijd op www.periscaldes.nl voor de meest recente informatie. Lees verder >

Vakantiedokter in Zeeland krijgt weer vervolg  

Het succesvolle project met de vakantiedokter in Zeeland krijgt ook in de zomer van 2022 weer een vervolg. Vanaf 25 juli tot en met 2 september kunnen toeristen in Walcheren bij een spoedeisende huisartsenzorgvraag weer gebruik maken van de Vakantiedokter.

Vakantiedokter

Ook dit jaar komen er uit andere delen van Nederland huisartsen naar Zeeland om op een unieke wijze kennis met de provincie te maken door werk en vakantie te combineren; de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie – PeriScaldes (ZHCo-PeriScaldes) zorgt, in samenwerking met de Provincie Zeeland, voor een woning voor de huisartsen en hun gezinnen. Deze huisartsen werken voor toeristen op Walcheren die huisartsenzorg nodig hebben.

Medicoo triage app

De Vakantiedokter én meerdere huisartsenpraktijken verspreid over Walcheren, Noord – en Zuid Beveland participeren vanaf 4 juli tot en met 2 september, in een gezamenlijke proef met de Medicoo triage app. Deze pilot wordt gestart met als doel te onderzoeken en ervaren hoe en waarmee de eerstelijnszorg in Zeeland mogelijk kan worden ondersteund of ontzorgd. Huisartsenpraktijken doen op basis van vrijwilligheid mee.

Door het scannen van de QR-code of via de pagina www.huisartsenspoedpostzeeland.nl/vakantiedokter kan de patiënt gebruik maken van de Medicoo app en staat hij in contact met een professioneel verpleegkundige (triagist) die via een aantal vragen de mate van spoed (urgentie) vaststelt. De urgentie bepaalt of en binnen welke termijn de patiënt moet worden gezien. De triagist overlegt daarbij zo nodig direct met een huisarts van Medicoo. De toerist die gezien moet worden, hoort van Medicoo bij welke reguliere huisartsenpraktijk hij terecht kan en vanaf 25 juli aanstaande kan Medicoo tevens verwijzen naar de ‘praktijk’ Vakantiedokter. Deze is gevestigd op de HAP-locatie in het Walcherse Zorgknooppunt in Middelburg.

 

Na september wordt de pilot geëvalueerd met betrokkenen.

Terug naar overzicht
(c) copyright ZHCO | Sitemap | Disclaimer | Privacyverklaring | Website door: DORST